Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dekorativní malby

BENÁTSKÝ ŠTUK

Luxusní úprava povrchu používaná pro vnitřní použití. Je vhodný pro kanceláře, hotely, restaurace, banky, bary, haly, rodinné domy, byty, kuchyně, koupelny,obchody a jiné.

Benátský štuk můžeme zařadit mezi bezúdržbové materiály. Jeho hladký povrch stačí pouze otřít suchým nebo vlhkým hadrem. Neměl by přijít do styku s tekoucí vodou, proto se např. do koupelen doporučuje spíše na stěny a stropy, vlhkost mu nevadí.

Ve finální podobě dosahuje vysokého lesku, který dodává luxusní dojem a opticky rozšiřuje daný prostor. Lze jej kombinovat v různých barvách dle vzorníku.

 vzorník benátský štuk.pdf

Postup: Vytvoříme si pevný a hladký povrch, natřeme speciální penetrací. Naneseme tmel nerezovým hladítkem ve dvou vrstvách. Po důkladném zaschnutí se přebytečná hmota zabrousí či jinak odstraní. Poté přijde na řadu aplikace vrstev benátského štuku ve vybraných odstínech pro dosažení výjimečného efektu. Vždy je potřeba jednotlivé vrstvy nechat důkladně proschnout. Posledním krokem je zbroušení a vyleštění krouživými pohyby ocelovým hladítkem. Do vlhkého prostředí se štuk ošetřuje ještě voskem pro zvýšení voděodolnosti a snadnější údržby.  

www.youtube.com/watch 

ANTICKÁ ZEMINA FLORENTSKÁ

Antická zemina napodobuje ve výsledku strukturu žuly, pískovce nebo mramoru. Tato malba se řadí k náročnějším dekorativním malbám. Snadno si ji představíme na historických budovách avšak v současné době je používáno pro interiéry rodinných domů, vil, bytů, kanceláří ..... Tato malba je hlavně ceněna pro svou ekologičnost a netoxičnost. Dodává se s přírodními pigmenty, které jsou velmi odolné. Není potřeba se obávat jejich omytí. Díky vlastnostem barev je možné jejich propojování a napojování, aniž by došlo k narušení celistvosti. Vhodnější jsou spíše neutrální a pastelové barvy. Výběr naleznete v přiloženém vzorníku.

vzorník antická zemina.pdf

Postup: Stejně jako v případě benátského štuku je pro aplikaci potřeba hladkého a pevného povrchu. Po základním nátěru penetrací a důkladném proschnutí se začne natírat vybraný odstín antické zeminy a daného množství barviva. Zeminu naneseme postupně po 2 až 3m² tenkým štětcem nepravidelnými tahy. Poté se vrátíme zpět k již hotové malbě a plastovou stěrkou vytvořme závěrečný efekt antické zeminy.

 

IMITACE POHLEDOVÉHO BETONU 

Imitace pohledového betonu se stává velmi oblíbeným. Je to stěrková hmota napodobující beton, který se hodí opět do všech různých prostor, do koupelen, rodinných domů, bytů, hal, restaurací, kanceláří .... Je to velice pevný materiál odolný vůči vodě a oděru. Jeho povrch může být hladký, nerovný, nepřesný. Tyto vlastnosti jsou pro pohledový beton specifické.

Postup: Pro nanesení musíme mít hlavně pevný podklad. Prvním krokem je nanesení penetrace, po důkladném zaschnutí naneseme nerezovým hladítkem vrstvu cementové stěrky. Stačí lehké proschnutí a kartáčem nebo porezním válečkem vytváříme betonové póry. Pokud chceme mít výsledek hladký. lesklý a odolný vůči vodě je potřeba finálně povrch přelakovat. Po nalakování se výsledná barva zatmaví a je o cca. 15 - 20% tmavší.

 

ROXIDAN - IMITACE ŽELEZA

Roxidan je dekorativní úprava s efektem rezavého plechu pro interiér. Vytváří metalizovanou dekorační patinu, která reprodukuje zoxidovaný vzhled typický pro povrchy zestárlé působením atmosférických vlivů. Jednoduchou aplikací je možné dosáhnout velmi rafinovaný a zároveň moderní výsledek. Pro představu si otevřete katalog se vzorníkem.

vzorník roxidan.pdf

Malá ukázka jak tato malba vzniká:

www.youtube.com/results

 

 

CENÍK

 

 

Benátský štuk                                                            od 900,- Kč/m2

Antická zemina                                                          od 350,- Kč/m2

Pohledový beton                                                     od 1.000,- Kč/m2

Roxidan                                                                    od 1.000,- Kč/m2

 

 

 
 



Google+


instagram

https://www.instagram.com/p/BFMsXJuDqIladx2s-fp_NU35wu05PoAhPrTbVk0/?taken-by=malirstvituma

NejŘemeslníci


Twitter


Statistiky

Online: 1
Celkem: 379914
Měsíc: 4334
Den: 137